Artikel

Massa ontslagen Cateraars maar niet bij Purple
Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

De Prinsenbeekse cateraar ontspringt de dans tenzij het nog lang duurt

Artikel BN de Stem

Cateraars in het hele land snijden flink in hun personeelsbestand nu door de coronacrisis nog maar een dractie van de omzet wordt gehaald. Purple Catering en Events, een van de grotere cateraars in de regio Breda en Etten-Leur, zegt echter vooralsnog zijn vaste personeel binnenboord te kunnen houden.

''Ik denk dat we de afgelopen maanden zo'n 85% van de omzet zijn kwijtgeraakt. Het is echt dramatisch, maar als het de komende maanden wwer aantrekt, gaan we het redden en hoeven we geen personeel te ontslaan", verzucht eigenaar Bart van Dongen wiens bedrijf onder andere NAC en FC Den Bosch tot de vaste klanten kring mag rekenen.

Gisteren werd bekend dat cateraar Maison van den Boer uit Veghel afscheid neemt van 140 vaste medewerkers en tijdelijke contracten niet worden verlengd vanwege de crisis. Ook Hutten, een andere bekende Brabantse cateraar, liet eerder al weten zwaar getroffen te zijn door het stilvallen veel evenementen waar het bedrijf normaal gesproken aan levert.

Het verbaast Van Dongen niks. ook zijn bedrijf dat aanzienelijk kleiner is dan Maison en Hutten, heeft de grootste moeite overeind te blijven. ''Gelukkig hebben we een eigen restaurant waar het merendeel van onze vijftien vaste mensen nu werkzaam is. En verder werken we normaal gesproken veel met tijdelijke krachten. Je begrijpt dat we daar momenteel geen werk voor hebben.

Volgens van Dongen is het wel zaak dat het normale leven de komende maanden snel op gang komt, want anders wordt het ook voor zijn bedrijf extreem moeilijk. "Gelukkig begint het voetbal weer in september. Dat scheelt alweer. En als de rest na de zomer aantrekt dan komt het goed"

Meer berichten

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Bruiloft Sarah & Jordi

Op 20-12-2019 trouwde Sarah & Jordi in de oude korenmolen in Pricenhage.

Purple Catering & Corona

Alles ligt helemaal plat. De agenda voor de komende weken is leeg

Massa ontslagen Cateraars maar niet bij Purple

De Prinsenbeekse cateraar ontspringt de dans tenzij het nog lang duurt

Op zoek naar een leuke bijbaan?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's die het product op waarde schatten en samen met ons de nieuwste ontwikkelingen kan toepassen. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een mail!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan direct contact op via:

+31(0)76 541 27 30 info@purple-catering.nl Vraag hier uw offerte aan